De huidige arbeidsmarkt stelt ons voor uitdagingen en paradoxen. Er verschijnen dagelijks berichten in de media over de noden en problemen ervan. Aan de ene kant worden we opgeroepen om met z'n allen langer te gaan werken. Tegelijk worden we geconfronteerd met hoge werkloosheidscijfers en zijn we elke dag vele uren onderweg om een job te kunnen doen die bij ons past.

Aan de andere kant is er de onmiskenbare tendens om te zoeken naar een goede balans tussen werk en leven. Werken is niet alleen een kwestie van geld verdienen, maar ook van ons te ontplooien. Een job is een middel tot zelfontwikkeling. Gezin en vrije tijd zijn dat ook. Op zoek naar balans dus en toch zijn de stress-cijfers over de werkende Vlamingen alarmerend hoog. Iedereen kent wel iemand die een burn-out heeft (gehad)!

Deze en andere  arbeidsmarktthema's roepen ons op om de volle verantwoordelijkheid op te nemen voor onze eigen loopbaan. Het is aan ons om er zelf richting aan te geven, om ze modelleren naar hetgeen echt bij ons past. We hebben de kans en de opdracht om het beste uit onze loopbaan te halen. Langer gaan werken én met plezier kan alleen als je werk in lijn ligt met wie je echt bent. Vanuit dat perspectief gaan we ons een aantal vragen moeten stellen, zoals:

Wat geeft mij energie?
Welke waarden wil ik beleven in mijn job?
Waar wil ik naartoe met mijn loopbaan?
Past deze job wel bij mij en mijn ambities?
Hoe kan ik (nog) meer voldoening halen uit mijn werk?
Wat wil ik nu echt graag doen?
Waar liggen mijn talenten?
Hoe blijf ik de komende jaren vlot inzetbaar op de arbeidsmarkt op een manier die bij mij past?
...

 Via loopbaanbegeleiding kan ik jou helpen bij het vinden van antwoorden op deze vragen.